Якщо кішка не ходить у лоток, а гадить по всьому будинку – ця проблема, мабуть, найнеприємніша для господарів. Розгляньмо всі ці помилки по порядку. Також читайте за посиланням https://kultura.poltava.ua/yak-nazvati-koshenya-divchinku/ прикольні котячі імена для дівчаток.

  1. Раннє відлучення від матері

На жаль, досі існує проблема розведенців, безграмотних плодильників, або просто любителів котів-“поприродників” (кішка має випробувати радість материнства і т.д.) Про це я теж писала, але зараз не про те…

Такі люди намагаються прилаштувати кошенят якомога раніше, зазвичай уже півтора, багато – два, – місяці.

У такому віці кошенята апріорі не можуть бути привчені до лотка, тому що в цей час вони тільки починають їсти самі, а в туалет вони починають ходити самостійно вже після цього. Тож у півтора місяці кошенята лише починають освоювати лоточок. І ходити туди ще не вміють.

Як би не запевняли вас розлучені, що кошенята до лотка привчені – не вірте! У кращому разі почали привчатися.

Кошеня, яке в новому будинку ходить в туалет на покривала, ковдри крісла – це кошеня, що виявляє “немовля” поведінка. Оскільки, поки кошеня лежи біля мами в гнізді на М’ЯКІЙ підстилці, воно ходить у туалет прямо там – мама вилизує його, стимулюючи дефекацію, і з’їдає його випорожнення.

Кошенята з нормальних розплідників їдуть до нового будинку не раніше 3 – 3,5 місяців. До цього моменту лоток вже повністю освоєно. Що кошенятам вже зроблено необхідні щеплення – це само собою.

Порада: якщо ви берете кошеня у невідомого заводчика, або є підозри, що це зовсім не заводчик, – попроситеся приїхати до нього додому і самі подивіться, в який лоток і наповнювач ходить кошеня. Щоб удома ви могли відтворити йому звичне місце для туалету.

Звичайно, бувають і інші ситуації, коли маленьке кошеня виявляється у вас несподівано, коли воно просто рано залишилося без мами… Але про це я теж напишу.

  1. Незнайомий наповнювач

Кошеня ніяк не хоче ходити в лоток? Основні помилки нових власників

Часто нові господарі кошенят (навіть придбаних у хорошому розпліднику) не слухають заводчика і одразу починають привчати кошеня до туалету так, як вирішили вони (господарі). Навіть якщо заводчик старанно розповів і показав, до якого лотка та наповнювача привчено кошеня, нові господарі не морочаться і роблять по-своєму.

Ця помилка може призвести до проблем з лотком у самого вихованого кошеня. Навіть якщо він уже твердо ходив у лоток будинку у заводчика, у новому будинку йому поставили все інше… А в нього і так стрес від переїзду, незнайомий будинок, незнайомі запахи… Не дивно малюкові заплутатися!

Кошеня ніяк не хоче ходити в лоток? Основні помилки нових власників

Новий наповнювач може бути смердючим, або грубим, колким, і ніжним лапкам кошеня буде неприємно на ньому… Або поставлять порожній лоток, коли малюк звик до наповнювача – так він взагалі не зрозуміє, чому треба ходити сюди, а не на підлогу, наприклад …

Так що, якщо ви взяли кошеня з дому, то ретельно з’ясуйте, в який лоток і наповнювач ходило кошеня, і постарайтеся зробити так само. Хоча б спочатку. Потім, коли він твердо ходитиме в лоток, ви зможете міняти, як вам зручно. Але – поступово, стежачи за реакцією тварини.

Правильно привчене до лотка кошеня ходитиме в лоток завжди і скрізь, і проблем з туалетом у нього не буде (виняток – хвороби, статеве дозрівання та сильні стреси).

  1. Занадто багато простору

При переїзді в новий будинок завжди рекомендую помістити кошеня (або навіть дорослу кішку) в невелику кімнату, де буде стояти його лоток, миски з їжею та водою та перенесення. Бажано, щоб у цій кімнаті не було місць, куди кошеня може забитися, а також м’яких речей – ліжок, крісел та килимів.

Це робиться з метою поступової адаптації кошеня в новому будинку, але для привчання до лотка в новому будинку теж дуже важливо.

Якщо, принісши кошеня в новий будинок, ви відразу дали йому доступ до всіх кімнат – він може просто втекти занадто далеко від лотка, і коли захоче до туалету, просто не знайде його. І станеться казус… А якщо ви ще лаєте кошеня за це – будьте певні, проблеми з лотком у нього будуть!

Нехай перший тиждень кошеня побуде в невеликому просторі, з лотком, то він навчиться знаходити і ходити в лоток. Навіть якщо трапиться промах, ви легко зможете це помітити та усунути наслідки. Тим більше, не буде затишних містечок, куди кошеня могло б заховати свої справи… І ліжок, що нагадало б йому про гнізд…

Навіть якщо у вас дике кошеня…

Навіть у випадку, якщо у вас дике кошеня, яке прийняте з вулиці, дотримання третього пункту допоможе кошеня освоїти лоток дуже швидко.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *