Більшість жінок не надто часто балують своїх домочадців випічкою. При цьому папір для запікання завжди під рукою для особливого дня. Адже вона чудовий помічник для створення гарного, добре пропеченого десерту.

Однак можливості пергаментного паперу набагато ширші. Знаючи їх, можна використовувати її у господарстві. Подивимося, на що вона здатна і може застосовуватися.

Для крана

Чищення крана, дверних ручок – справжній жах. Адже вони постійно покриваються нальотом та відбитками пальців. Пергаментний папір містить восковий шар. Втративши нею проблемні зони, можна надовго зберегти їх чистоту. Крім того, пекарський матеріал відмінно впорається з відбитками пальців на нержавіючих предметах.

Папір для запікання: 12 несподіваних способів застосування

Для праски

Обробка підошви праски пекарським папером, дає можливість легше ковзати по матеріалу. У поєднанні із сіллю – це непоганий спосіб очистити з нього забруднені ділянки.

Для мікрохвильової печі

Нерідко при розігріванні деяких продуктів вони починають стріляти всередині печі, розбризкуючи жир по стінках. Щоб зберегти мікрохвильову печі в чистоті, накривайте тарілку з їжею шматком пергаментного паперу.

Для книг

Якщо книга сильно намокла, то її сторінки найкраще сушити, попередньо переклавши пергаментним папером. Вона потрібна для того, щоб після висихання сторінки не зморщилися.

Для раковини

Виявляється пергамент може стати непоганим помічників усунення витоку труб. Замотайте проблемне місце на різьбленні і закрутіть назад. Герметизація буде налагоджена.

Для фарби

Якщо після ремонту залишилася фарба, покладіть пергаментне коло потрібного діаметру на її поверхню. Так з часом не з’явиться засохла скоринка та грудки.

Папір для запікання: 12 несподіваних способів застосування

Для сиру

Найкраще місце зберігання для сиру – це не пластиковий пакет, а якраз пекарський папір. У ній продукт не сохне, але дихає і довше залишається свіжим.

Для тканин

Пекарський папір має такі властивості: він не пропускає світло і вологу. Саме тому в ній можна зберігати речі із натуральних матеріалів.

Для шаф

Одне з найнеприємніших завдань на кухні – відтирати застиглий жир із навісних шаф. Щоб полегшити собі життя та зберегти чистоту поверхонь, застилайте їх пергаментом. Пил і жир, що накопичилися на ній, просто викидається з використаним папером.

Для блискавки

У випадку, коли блискавка на куртці почала погано бігати, обробіть її шматочком пекарського паперу. Замочок тут же прийде до робочого стану.

Папір для запікання: 12 несподіваних способів застосування

Для тварин

Іноді свійські тварини починають посмикуватися від розрядів статичної електрики. Щоб зняти його, достатньо провести по їх шерсті шматочком пергаменту.

Для відкривання

Часто використовувані в побуті відкривання поступово забруднюються. Прибрати з них жир та шматочки нальоту простіше простого за допомогою пергаменту.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *