Не пити воду перед взяттям аналізу

Це хибно завищує кількість еритроцитів, тромбоцитів, рівень гемоглобіну та гематокриту. Напевно, чули вираз “густа кров”? Так от воно добре характеризує цей стан. При таких результатах дуже легко пропустити анемію, що починається. RWD в аналізі крові, норма і причини відхилень дивіться за посиланням https://2tuza.com.ua/?p=68882.

Приймати їжу

Перекусили перед кров’ю? У цьому випадку підвищуються лейкоцити, швидкість осідання еритроцитів (ШОЕ) та спотворюється склад лейкоформули. Поїли перед аналізом? І ваш лікар ніколи не розбереться в причинах підйому температури, не зрозуміє-яка інфекція у вас і не відповість – чи алергія у всьому виною.

Кyрити

Невміло потерпіти 1-1,5 години перед взяттям крові? Тоді отримуйте результат зі спотвореними параметрами еритроцитів, тромбоцитів, гематокритів та лейкоцитів!

За наслідками такого аналізу можна пропустити дуже багато станів. Подумайте, а чи коштує одна викурена цигарка лікування, яке розпочали невчасно?

Результат твого аналізу у твоїх руках! Не віриш? Давай розповім, як неправильна підготовка впливає результат!

Займатися інтенсивними фізичними навантаженнями напередодні

Чому так? Тому що фіз.навантаження підвищують рівень лейкоцитів, еритроцитів та гемоглобіну. А якщо вони пов’язані зі стресом, то підвищуються ще й тромбоцити.

Рекомендовано утриматись від будь-яких фізичних вправ за три дні до обстеження.

Масаж, УЗД, рентген та інші інструментальні методи

На тлі їх підвищується рівень лейкоцитів та ШОЕ. Правильніше спочатку здати кров, а потім йти на інші діагностичні процедури

Здавати аналізи в різних лабораторіях та простежувати динаміку.

Якщо ви відстежуєте якийсь певний параметр в аналізі, то здавати його потрібно в тому самому місці і краще в однієї і тієї ж медсестри.

Це пов’язано з різницею в нормах та методах у різних лабораторіях. Кожна медсестра бере по-різному. Це важливо, особливо якщо здаєте кров із пальця.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *